Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen İsminizi Girin

Günümüzde teknoloji ne kadar gelişse de, kitap okumanın tadını hiçbir şey vermiyor. Özellikle yeni kitapların kokusu, çekici kitap ayraçları ve muhteşem anlatımlar bizleri kucaklıyor. Yaşam Keçisi ailesi olarak bugün sizlere kesinlikle okumanız gereken en iyi 5 Distopya kitapları listesi hazırladık. Gelin listeye beraber bakalım.

Distopya, bireyin sistemin dayatmalarına maruz kalıp çöküş yaşadığı ve olumsuz duygulardan asla kurtulamadığı ve geleceğin karanlık olacağı durumları anlatır. Distopik kitaplar, edebiyat dünyasında oldukça iz bırakmıştır. Bu eserlerden bazıları baş yapıt olarak halen birçok insanın kitaplığında bulunmaktadır.

Distopya kitapları, yazıldığı dönemin siyasi, ekonomik ve sosyal yapısına bağlı olarak gelecekte onları bekleyen dünyayı, bizlere anlatır. Kitapların çoğunda baskıcı ve merkezci bir rejim hüküm sürmektedir. Bu eserlerde yer alan hükümetler, insanlara sosyal anlamda birçok baskı uygular. Gelin lafı fazla uzatmadan listemize göz atalım.

Ayrıca bkz: En İyi Kitaplar Listesi – Çok Satan 5 Kitap

1984

en iyi distopya kitapları

George Orwell tarafından kaleme alınan ve Distopik kitaplar arasında en fazla üne sahip olan 1984 kitabı, bizlere distopik evrenin kapılarını sonuna kadar açıyor. Tek partili totaliter bir sistemin yönetimi altındaki garip yeni kaos dünyasında, insanlar ve yaşamları korku, propaganda ve beyin yıkama ile manipüle edilir. 1984 kitabı, birçok evin baş köşesinde yer alır.

Cesur Yeni Dünya

en iyi distopya kitapları

Cesur Yeni Dünya içerisindeki evrende, tüm hastalıklar, savaşlar ve kötülük ortadan kalkmıştır. Bu durum her ne kadar mutlu bir olay gibi görünse de, işler her geçen gün sarpa saracaktır. Teknolojinin gelişmesi birçok olumsuz durumu ortadan kaldırmıştır ancak ironik bir şekilde, tüm ilerleme, birey için önemli olan değerleri yok ederek yapılmaktadır. Bu ironi doğrultusunda aile, sosyal yaşam, sanat ve edebiyat hiçbir önemi kalmamıştır.

Fahrenheit 451

en iyi distopya kitapları

İleri teknolojini ile beraber robotlaşan dünyada, baskı düzeni hakim olmuştur. Kitabın konusu, itfaiyecilerin görevinin yangınları söndürmek değil kitapları yakmak olduğu totaliter bir düzen etrafında dönmektedir. Roman, adını kitapların yanma derecesi olan sıcaklık ölçüsünden almıştır. yüzyılda geçen “Fahrenheit 451” kitabındaki sosyal hayat, skolastik düşüncenin hüküm sürdüğü Orta Çağ’a çok benzerdir. Bradbury, kitabıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, roman yazmaktaki amacının televizyonun okumaya olan ilgisini baltaladığını vurgulamak olduğunu belirtmektedir.

Damızlık Kızın Öyküsü

en iyi distopya kitapları

Damızlık Kızın Öyküsü romanında kadın haklarının erkekler tarafından reddedildiği ve kadınların günümüzün aksine erkeklerin kölesi haline geldiği yönündeki karamsarlığı anti ütopik bir yaklaşımla ele almıştır. Bu roman, kadın haklarının mevcut durumu tersine döndüğünde neler olacağına dair bir yaklaşımla yazılmıştır.

Mülksüzler

en iyi distopya kitapları

Ursala Le Guin, Mülksüzler adlı romanında iki bölüme ayrılmış ütopik bir dünyanın öyküsünü anlatır. Bir taraf anarşist ideale bağlı Anarres, diğer taraf ise kapitalist düzende yönetilen Urras’dır. Bir taraf özgür ama kötü bir hayat yaşarken, diğer taraf güzel ama eksik bir hayat yaşamaktadır. Hikaye Shevek adlı Anarresli’nin gözünden anlatılmaktadır. Shevek bilim konusunda tutkuludur ve yeni bir teori keşfeder. Ancak teorisinin Urras’a fayda sağlayacağını düşündüğü için kabul görmemiştir.

Yaşam Keçisi ailesi olarak bugün sizlere en iyi distopya kitapları hakkında bilgi verdik. Bu kitapların her biri, okuyucuları başka bir dünyaya götürür. İyi okumalar.

- Sponsorlu Bağlantı -

spot_img

En İyi 5 Distopya Kitapları